Compota de poma
Pelarem les pomes i separarem el cor amb les llavors. Espremerem uns llimones i ruixarem les pomes pelades per evitar que s’oxidin. Pesarem la poma ja tallada. Els cors els podrem a bullir en abundant aigua durant deu minuts. Un cop transcorregut aquest temps els traurem amb l’ajuda d’un colador. A l’aigua on han bullit […]
- Pelarem les pomes i separarem el cor amb les llavors. Espremerem uns llimones i ruixarem les pomes pelades per evitar que s’oxidin.
- Pesarem la poma ja tallada.
- Els cors els podrem a bullir en abundant aigua durant deu minuts.
- Un cop transcorregut aquest temps els traurem amb l’ajuda d’un colador.
- A l’aigua on han bullit els cors de les pomes posarem a bullir les pomes tallades durant vint minuts i afegirem canyella.
- Quan la poma hagi bullit i estigui tova la traurem l’aigua amb l’ajuda d’un colador.
- Posarem una olla a foc lent i posarem la poma escorreguda.
- Prepararem el sucre, exactament la meitat del pes de l’illa.
- No tirarem el sucre de cop, sinó que ho farem a poc a poc perquè no es cremi, remenant constantment la mescla, la qual haurà de és estar al foc durant quaranta-cinc minuts.
- Si volem accelerar el procés ens podem ajudar d’una batedora per triturar la massa i fer una barreja més homogènia.
- Deixem refredar un moment la compota i passem a envasar.
- Un cop en els pots podem fer-la en conserva o guardar a la nevera durant algunes setmanes.
Deixa un comentari