El receptari de l'horta

Compota de poma

Pelarem les pomes i separarem el cor amb les llavors. Espremerem uns llimones i ruixarem les pomes pelades per evitar que s’oxidin. Pesarem la poma ja tallada. Els cors els podrem a bullir en abundant aigua durant deu minuts. Un cop transcorregut aquest temps els traurem amb l’ajuda d’un colador. A l’aigua on han bullit […]

  • Pelarem les pomes i separarem el cor amb les llavors. Espremerem uns llimones i ruixarem les pomes pelades per evitar que s’oxidin.
  • Pesarem la poma ja tallada.
  • Els cors els podrem a bullir en abundant aigua durant deu minuts.
  • Un cop transcorregut aquest temps els traurem amb l’ajuda d’un colador.
  • A l’aigua on han bullit els cors de les pomes posarem a bullir les pomes tallades durant vint minuts i afegirem canyella.
  • Quan la poma hagi bullit i estigui tova la traurem l’aigua amb l’ajuda d’un colador.
  • Posarem una olla a foc lent i posarem la poma escorreguda.
  • Prepararem el sucre, exactament la meitat del pes de l’illa.
  • No tirarem el sucre de cop, sinó que ho farem a poc a poc perquè no es cremi, remenant constantment la mescla, la qual haurà de és estar al foc durant quaranta-cinc minuts.
  • Si volem accelerar el procés ens podem ajudar d’una batedora per triturar la massa i fer una barreja més homogènia.
  • Deixem refredar un moment la compota i passem a envasar.
  • Un cop en els pots podem fer-la en conserva o guardar a la nevera durant algunes setmanes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*