Altres propostes per una vida més sostenible

Fes germinats a casa

es una asociación sin ánimo de lucro que nace en Sant Joan Despí para aglutinar a una serie de profesionales interesados en mantener y promover la agricultura en el municipio desde diferentes prismas. En este sentido establecen cuatro grandes líneas de trabajo: la productiva, la cultural, la educativa y la custodia del territorio. En la vertiente productiva pretende introducir y potenciar la agricultura sostenible en el término municipal, impulsando tanto la agricultura integrada como la ecológica, a la vez que pretende conseguir la supervivencia de la actividad agraria en la zona, poniendo en valor el oficio de agricultor y la producción agrícola de proximidad Por lo que respecta a la vertiente cultural, la asociación pretende promover y potenciar todas las actividades y tradiciones alrededor de la cultura agrícola, así como divulgar las raíces agrícolas del municipio y recuperar la memoria histórica ligada al mundo de la agricultura. Respecto a la vertiente educativa, la Asociación se propone divulgar y poner en valor mediante actividades educativas los puntos anteriores. En este sentido, la Asociación trabaja en red con diversas entidades educativas del municipio y desarrolla programas en diversos espacios de la zona agrícola del municipio. En esta línea de trabajo, la Asociación de Productores de Fruta Dulce y el Centre Mediambiental l’Arrel trabajan conjuntamente en diversos proyectos educativos relacionados con el mundo de la agricultura y la defensa del espacio agrario desde el año 2007. Ya por último, destacar que la asociación también pretender trabajar la custodia del territorio y posibilitar la conservación del espacio agrícola en detrimento de la especulación inmobiliaria, muy fuerte en los últimos años en toda la zona.
Els germinats són un dels pocs aliments que ingerim quan encara estan vius, cosa que augmenta enormement el seu valor nutricional. El contingut nutricional de les llavors germinades és equiparable al de les fruites i verdures, però les superen quant a la seva riquesa enzimàtica i en clorofil, molt important per la seva acció antianèmica, revitalitzant i antitóxica.
Els germinats són a durant tot l’any i en qualsevol lloc del món i el seu cicle de collita és de tan sols una setmana i el seu rendiment molt gran.
Per produir-los pots comprar un germinador (hi ha des de molt simples fins a altres més sofisticats) o fer servir un simple recipient de vidre i una gasa. Si optes per aquesta segona opció només has de posar les llavors a germinar en un recipient i cobrir-les amb aigua tèbia, deixant-ho reposar durant la nit. L’endemà s’escorre les llavors i introdueix-la en un got o en un pot de vidre que tingui la boca ampla. Seguidament, cobreix la boca del pot amb una gasa fixant-la amb unes gomes elàstiques.
La gasa et permetrà esbandir les llavors sense que necessitis treure-les del recipient, tot seguit guarda el pot en un lloc fosc amb una temperatura que estigui al voltant dels 20 º C. Recorda esbandir les llavors dues vegades al dia fins que vegis que apareixen els primers tiges.

Segons el tipus de llavor, els brots apareixeran entre el segon i el quart dies, una vegada que apareguin els brots i als pots consumir, però abans has esbandir bé amb aigua amb l’ajuda d’un colador. Pots conservar aquests germinats durant una setmana dins de la nevera en un pot de vidre que sigui hermètic.
Només un últim aspecte a tenir en compte. Abans de produir germinats cal informar-se sobre les llavors a germinar, ja que tots els germinats no són comestibles. En aquest sentit els germinats més habituals són alfals, llenties, blat, civada, col, rave i soja.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*